• Icon 02

  • Icon 03
  • anim
  • Icon 04
  • ur
  • wikipedia
  • Kulla.puff
  • Drejtshkrimori.puff
  • fesh-puff

Roli i mësuesit të gjuhës amtare

Roli i mësuesit të gjuhës amtare

"Rollen som modersmålslärare: vad och hur?" Föreläsare: Sharmila Vithlani och Abebech Tekleab, modersmålslärare vid Järfälla Språkcentrum. Inspelad 20 februari 2014 vid Karriärdag för lärarstudenter vid Stockholms universitet.

"Roli i mësuesve të gjuhës amtare: çka dhe si?" Ligjëruese: Sharmila Vithlani dhe Abebech Tekleab, mësuese të gjuhës amtare në Qendrën e gjuhëve në Jarfalla. 20 shkurt 2014 në ditën e karrierës për studentët e Universitetit të Stokholmit. Shiko filmin

Lexo më tepër

Shumë shkolla me mangësi në organizimin e mësimit në gjuhët amtare

Shumë shkolla me mangësi në organizimin e mësimit në gjuhët amtare

Var fjärde skola i landet brister i modersmålsundervisningen, det visar nya siffror från Skolinspektionen. Myndigheten har gått igenom mer än tusen skolor över hela landet, och resultatet är nedslående.

Çdo e katërta shkollë në vend ka mangësi në organizimin e mësimit në lëndën e gjuhës amtare. Kështu tregon raporti i fundit i Inspektoratit Shkollor të Suedisë i cili…

Lexo më tepër

Edhe një vizitë e suksesshme dhe një kujtim i paharruar nga Suedia

Edhe një vizitë e suksesshme dhe një kujtim i paharruar nga Suedia

Elever och lärare från två skolor i Kosovo besökte Ängelholm kommuns skolor under fem dagar.

Javë më parë nën patronatin e Mistrisë së Diasporës, MASHT të Kosovës të udhëhequr nga Nuhi Gashi zyrtar i lartë në MASHT, Sebahate Merturi zyrtare nga Ministria e Diasporës, Jashar Lushtaku drejtor në DKA të Skenderajt, Ylka Juniku - Shehu drejtoreshë në Shkollën…

Lexo më tepër

Në Laholm të Suedisë u mbajt me sukses Kuizi i gjashtë ”Suedia 2014”

Në Laholm të Suedisë u mbajt me sukses Kuizi i gjashtë ”Suedia 2014”

Den 8 mars 2014, i Laholm, ägde rum den sjätte kunskapstävlingen för albanska elever som deltar i modersmålsundervisningen i olika kommuner i Sverige.

Më 8 mars 2014 u mbajt në Laholm Kuizi i diturisë për nxënësit shqiptarë që jetojnë e mësojnë në Suedi. Ky Kuiz ishte i gjashti më radhë. Kuizet ideohen dhe e finalizohen nga Këshilli Organizativ…

Lexo më tepër

Çdo gjë gati për Kuizin e Gjashtë të Diturisë ”Suedia 2014”

Çdo gjë gati për Kuizin e Gjashtë të Diturisë ”Suedia 2014”

Kunskapstävling för elever som deltar i modersmålsundervisningen i albanska.

Tashmë janë kryer të gjitha parapërgatitjet për mbajtjen e Kuizit të Diturisë ”Suedia 2014”.
Kuizi i radhës do të mbahet më 8 mars 2014, për nderë të 7 Marsit, Ditës së Mësuesit. Nikoqirë të pjesëmarrësve do të jenë nxënësit dhe mësimdhënësit nga qyteti Laholm i Suedisë, të cilët në…

Lexo më tepër

Manifestim kulturor kushtuar 6-vjetorit të pavarësisë së Kosovës

Manifestim kulturor kushtuar 6-vjetorit të pavarësisë së Kosovës

Kulturkväll i Helsingborg tillägnad Kosovos självständighet.

Asociacionet Kulturo- Arsimore në Skandinavi, në bashkëpunim me Ministrinë e Diasporës së Kosovës organizojnë Manifestimin kulturor kushtuar 6 - Vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, që do të mbahet të shtunën, më 22 shkurt 2014, në Sundspärlan, Fältarpsvägen 60, në Helsingborg, duke filluar në orën 18.00-01.00.

Në këtë organizim marrin pjesë:…

Lexo më tepër