Icon 01Icon 02Icon 03Icon 04talbokurIcon 05nationella-minoriteter

FiF 350

Tema Modersmål har sammanställt barnböcker, musik och andra resurser för flerspråkiga barn i förskolan. Modersmålslärare har översatt och läst in böcker som barnen kan lyssna på direkt från webben. Förskolor berättar om hur de arbetat med flerspråkigt material, här finns också lästips för pedagoger, svenska och internationella webbsidor och tips på hur du lånar/köper in materialet. Kontakt: Karin Sohlgren

 


Läs

Boktips på barnböcker som är utgivna på flera språk än ett där det ena språket stöder det andra.

Lyssna

Här bjuds på barnböcker på många olika språk. Det roligaste är att lyssna och titta i boken samtidigt - alla böcker finns att låna på bibliotek och många går också att köpa genom bokhandeln.

Här sorteras artiklar i alfabetisk ordning enligt artikelnamn.

Sjung

Musik är en viktig del av förskolans verksamhet. Med hjälp av sång och lek från hela världen förmedlar vi språkglädje och gemenskap.
Här finns också länkar till roliga webbsidor med sångtexter och musik att provlyssna.

Tips

Tips och material till föräldrar och pedagoger

Köp/låna

Här presenterar vi olika vägar att hitta böcker och annat material för modersmålstöd. Förskolan kan låna, köpa in eller ladda ner material från webben.
Välkommen att botanisera i kataloger och på webbsidor. Besök bibliotek och bokhandel på nätet eller IRL - här finns mycket inspiration och kunskap att hämta!

OBS: Alla artiklar sorteras i alfabetisk ordning enligt artikelnamn.